Onnea kaksiviikkoisille, marsun koon ylittäneille Tilasto-pennuille! Pennut ovat siis Tilasto-pentue, sillä niiden nimet tullaan valitsemaan tilastotieteen termistöstä ja SAS-tilasto-ohjelman liian virhe-ilmoituksista. Miksi? Ehkä siksi, että saisin väännettyä tilastoanalyysien vääntämisen tuskasta jotain hauskahkoa. Koitan siis yhdistää jotain kivaa ikävähköön asiaan ja näin saada SASsin aukaisemisen kiehtovaksi leikiksi (pitkä matka edessä...)

Vuosia sitten Proc Mixediin tutustuessani (sekamallien ANOVIA) ihastuin virheilmoitukseen "Final Hessian is not positive" (?). Tämä kuulosti aika uhkaavalta, ja epäilin ettei tämä Viimeinen Hessinialainen todellakaan ole tyytyväinen, joten lupasin nimetä ekan pentueen yhden pennun hänen mukaansa. Myöhemmin kävi ilmi että virhe-ilmo viittasi siihen että malliin ei löydy positiivia laskennallisia tuloksia - TAI JOTAIN. Muut nimiehdotukset ovat Floating Point (error, loppuosa jää kyllä pois), Fixed Factor, Fitting a Model, F-value ja esim. Fisher's Exact Test. Final Model ja Factorial Design ovat mahdollisia myös, mutta parempia ehdotuksia vastaanotetaan! Nimiselityksiä tuonnempana.

Rauhallisen (aaaah) lauantain iltapäivällä luin Kennelliiton paimennuskokeen säännöt, hätäännyin ja lähdin Klossnereiden kanssa agi-karsintojen väliajalla häkittämään lampaita. Supon ja jopa vannoutuneen vanhapiika Takun ihailema Swedu oli saanut karsinnoissa nollaradan, josta onnittelut! Taku kokeili ekaa kertaa "kuutiohäkittämistä" ja erityisesti elukoiden poisajamista sieltä. Kokeilin reunoja pitkin menoa eka tyhjällä häkillä ja lampaiden kanssa menikin sit ihan kympillä. Valmis! (joopelijoo...) Flänkkejä tehtiin vähän, ja sit tolppakoirailtiin Marialle ja Hupille. Marialle iso NAKS hienosta ruumiinhallinnasta! Toiset meistä ihmisistäkin näköjään vastaavat koulutukseen paremmin kuin toiset. Höh.