Mahtavaa, sain Vili-Johannalta tosi paljon aitavärkkejä! Harmi että olen pari viikkoa kesäleskenä ja joudun näin ollen ite nerottamaan aidan pystyyn. Nanne ja Meri, tiedotus, joudun myös tiskaamaan ite...

Pennut alkavat jo muakin! Elvis viihtyi sylissä ihmetellen ja tunkien vaikka kuinka pitkään. Elvis on kitinäpussi, mutta myös utelias ja reipas. Se on kyllä kiva... pikku-myy. Toinen tyttö, Kaarle III on paljon hiljaisempi ja toisin kuin Elviksellä, sillä on asiat yleensä ihan ok. Aleksanteri Suuri on reipas ja itsenäinen ja löytyy kirjahyllyn alta tai laatikon toiselta puolelta nukahtaneena kesken valloitusretken. A. Suuri ei turhia kitise. Remus meinaa missata ruokailuja, kun jää nukkumaan. Se on Elviksen kanssa porukan Kitisijä. Romulus on yleensä ollut hyvä sylikoira, mutta tänään ei passannut oikein mikään. Anna Boyle oli tänään myös kovin kontaktiaottavainen, vaikka on tähän asti ollut vähän sivussa, mikä ei ole ihme jos ottaa huomioon että se näkee vasta nyt...

Pennunottajia saattaa kiinnostaa tietää, että pentula on siis meidän olohuoneessa, johon näkyy ja kuuluu keittiöstä hyvin. Olohuoneesta on toinen ikkuna suoraan tielle ja toinen pihalle ja tielle. Talo on neliasuntoinen puutalo, joten tiellä liikkuvien äänet kuuluvat kyllä (Fig. 1). Täytyy pyytää yläkerran ääreismukavaa sälliä pitämään jossain välissä vähän isompaa ääntä, niin oppivat kakarat myös kerrostaloääniä. Pennut syövät osittain pentulassa, mutta osittain terassibaarissa, jonne möngertävät joko ite tai sylityksen kautta. Terassibaari on viltillä pentulan ja edessä. Siitä saavat hoiperella sitten minne tykkäävät nukkumaan ja seikkailemaan - mikäli minä olen passissa siis. Supokin tykkää jäädä pentujen kanssa fiilistelemään olohuoneeseen. Pistän ne lähtiessäni takaisin pentulaan, jossa yleensä jatkavat unia suoraan.

 

1248207912_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Fig. 1. Mukaelma raahelaisesta vanhasta tavasta, että kun mies on merillä, ikkunan posliinikoirat käännetään katsomaan ulos. Jos mies on kotona, ne käännetään katsomaan sisälle.

Taku sen sijaan viihtyy yleensä alakerrassa, jossa se on nytkin unilla. Ei ihme jos nukuttaa, se laski tänään lampaita ihan tosissaan. En tiedä, osaako se laskea edes sataan, ja näitä oli PALJON. Vetää piippuun sellainen! Sunnuntain radan arvostelussa luki, että puuttuu voimaa ja rutiinia. Noh, niitä saatiin Naantalissa 160 uuhen + karitsoidensa lauman kanssa pelleillessä. Porukka piti kerätä + 15 hehtaarin hienolta laitumelta, ja koska olivat koiraan aika lailla tottumattomia, piti koirien keksiä aika paljon temppuja uhittelevien uuhien nöyryyttämiseksi. Tarkoitus oli ottaa karitsat erilleen ja siirtää uuhet toiselle laitumelle. Aikamoinen sählinki oli...lampuri ei ollut aikaisemmin kokeillut tehdä moista. Tuollainen elukkamäärä kaataa siirrettävät aidat aika helpolla, voin kertoa... Eihän Taku olisi niille saanut yksin mitään, mutta työparinsa Flamma + Solveig olivat mukana. Koirat toimivat hyvin, ei kyllä yhtään valittamista. Molemmat suunnat kuunneltiin, sekä sisä- että ulkoflänkkeinä. Tänään saatiin vain yksi kärryllinen karitsoita pois, mutta toivottavasti huomenna saadaan loput hoidettua tehokkaammin.