MAHTAVA REISSU! Näin Oulun juna-asemalla Turkuun päin lähtiessä Jasmin Mäntylän!

 

Olipa meijän paimenporukalla hyvä pohojanmaan matku. Sunnuntaina Marika voitti Zaggan kanssa ja emännän eli Minna Jokisaaren koirat olivat 2. ja 3. Taku oli neljäs pisteen päässä sijoituksesta – ensi kerralla täytyy ehkä uskaltaa jo vähän taktikoida pisteitä radalla. Tänään kuljetus tuntui paremmalta kuin eilinen, mutta pisteitä tuli kyllä juurikin saman verran. Lampailla oli vähän enemmän vetoja kuin lauantaina, ja se vähensi sekä tuonnissa että eteenpäin ajossa koirakkojen pisteitä kautta linjan.

 

1248874518_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Fig. 1. Lauantain kuljetus ohjaajalla, tolpan kierto mun oikealta puolelta. Kuva Katja Sulkala.

 

Zagga, Fleet, Siia ja Taku saivat kaikki koulutustunnuksen PAIM1. Siia ja Katja tekivät tämän ykköstuloksella (85-100 p), me muut kakkostuloksella (70-84 p). Nyt saisi siis kilpailla Kennelliiton säännöillä kakkosluokassakin, mutta mulla sinne ei ole vielä asiaa. Pitäisi opetella ensin vihellykset ja jako, ja poispäinajon tasapainottamista koiralle. En ole ihan varma miten nämä toimenpiteet suoritan, joten saattaa vähän kestää...

 

Hauskat kisat, näkyi myös koirasukulaisia omistajineen! Kiitos M. Jokisaarelle ja avustajille kisoista – hyvin meni järjestelyt! Kiitos Johanna Flinkmanille Katjan kyydistä la Raaheen ja meidän kyydityksestä su takaisin Tyrnävälle. Kiitos myös Retku-Miialle kyydistä Oulun juna-asemalle! Ja tietty äiteelle ja isälle huollosta.

 

Lauantaina Takun pisteet siis (suluissa tuomarin kommentit)

 

 Hakukaari 19/20

Nosto 9/10 (suuntavirhe)

Kuljetus ohjaajalle 10/20 (off-line)

Poispäinajo 3/10 (pyöreä käännös tolpalta+ off-line)

Kuljetus 16/20 (pyöreät käännökset molemmilta porteilta)

Häkitys 6/10 (yksi lammas häkin ympäri, lauma pyöri hetken ennen häkkiin menoa)

Häkistä ulos 7/10 (koira hyökkäsi kerran mutta ei ottanut kiinni)

yht 70 (kakkostulos)

”Rauhallista, hallittua kuljetusta, linjat hieman pyöreät, koira hyvin kuulolla”

 

Sunnuntaina

 

 Hakukaari 19/20

Nosto 10/10

Kuljetus ohjaajalle 14/20 (mutkitellen – ite olin tosi tyytyväinen, kun oli kuulolla!!)

Poispäinajo 3/10 (nopeasti+ off-line)

Kuljetus 16/20 (pieni lenkki portin jälkeen, 1 pysähdys – tämä oli ihan turha hengähdys mulle!!)

Häkitys 1/10 (vaikeuksien kautta voittoon)

Häkistä ulos 5/10 (koira ei mennyt kunnolla taakse)

yht 68 (kolmostulos)

”Rauhallinen, kaunis haku, nopea poispäinajo, mukavaa keskustelua koiran kanssa.”

 

Häkitys oli sellainen show, että siitä tuli erikoispalkinto ”yleisön viihdyttämisestä”. Tästä ehkä video Räsäsen Minnalta myöhemmin...

 

1248874508_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Fig. 2. Lauantain hyvä häkitys, kuva Katja Sulkala

Pentulasta kuului terveisiä, että uutuutena on ärinä-ääni. Supo, tuo ärinäpoliisi, on kuulemma ollut ihmeissään, että mitäs ne kakarat nyt? Yleensä Supo hankkiutuu ärisevien väliin, erityisesti jos vaarana on, että Taku der Antisosialische joutuu pulaan. Nytkin se yrittää jäykistellä pentujen välissä... Saa nähdä mitä tästä seuraa! Elvis on todettu perheen pienimmäksi ja sille on annettu välillä omaa tissiaikaa. Kiitos Meri ja Anders huollosta – sekä koirien että mun osalta (kuljettivat juna-asemalle ja takaisin!). Tällä viikolla saakin viedä pennut eka kertaa ulos, hihii!

 

****

Ai joo, on kyselty: Jaanan häissä meni hyvin enkä joutunut kahnauksiin morsiuskimpun kanssa. Onnea Jaana ja Thomas Haartille yhteisellä elämäntiellä - Heisse Glückwünsche an dem Wegen des Lebens! (Vitsi mää oon pätevä saksassa.) Jasmin Mäntylä -kerholaiset: Käytin Du bist mein Man -biisin sanoja onnittelukortissa merkaten kääntäjiksi FT Koivikon ja FT Lehtosen.