Oltiin koko porukalla pihalla melkees koko päivä. Aamupäivällä yksi kaveri tajusi mennä itsekseen Riikan koppiin ja karvatyynyn päälle, mutta muut nostin sinne perään. Iltapäivällä siirsin pääleirin pihan länsipäätyyn eli pari metriä sivummas, omenapuun varjoon. Täällä etelässähän on siis kuuma kesäisin. Kaarle III oli päivän tehotyttö, ja riehui kuin hullu. Flikka jopa oli astuvinaan jotakuta sisartaan! Hmm, onkohan lauman riehupalkinto siirtymässä Elvikseltä sisarelleen? Elvis selvästi yrittää kiillottaa mainettaan muutenkin. Otin videolle pentujen puuhia:  Kaarle III riekkui kuin hullu, Romulus ja Remus taistelivat karviaispensasta vastaan - ja Elvis nukkui ruususen unta kopissa...

1248980444_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1248980436_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva 1. Aamupäiväunet kopissa Aleksanteri Suuri ja Remus kahden (vas) ja koko porukalla (oik).

En ikinä muista enää mainita mitä on puuhailtu, normiolemisen lisäksi, mutta tänään on ainakin naksuteltu nappulan syönnistä per pentu. Puuromössöä on syöty kanssa, ja joukolla nuoltu piimäpurkin jämät. Pentulaan mennessä Elvis halusi taas syliin, joten mentiin sen kanssa jääkaapin kautta ottamaan yhdet nappulat, käytiin portailla ihmettelemässä maailmaa sylistä käsin, käytiin nappaamassa vielä lähtönappulat, ja palautin kaverin pentulaan. Jotta en lellisi Elvistä, tein saman reissun myös kolmelle muulle hereillä olevalle kaverille. Kaikki olivat sylissä rauhallisia ja söivät nappulat hihkuen.

1248980415_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1248980455_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva 2. Pystybaarissa, Kaarle III vasemmalla. Oikeassa kuvassa Remus. 

 

Illalla tein isoille tytöille tunnaria. Supo ihan ok, mutta suussa pitämistä täytyy miettiä. Se koittaa hakea tunnarille parempaa asentoa, ja saattaa tiputtaa sen. HMMM. Takun kanssa aloitin varovasti pelkällä omalla (ok), sitten pysäytyskarkki + iso kasa (ok) ja sit olisi pitänyt jättää karkit pois. Taku nimittäin hosuu, ja halusin karkilla hakea rauhallisuutta, mutta en kyllä saanut. Se sähläsi, merkkasi oman muttei nostanut ja loppuen lopuksi pinna petti ja se otti vain jonkun. Sama uusinnassa. Siirsin kepit jonoon, ja saatiinkin kolme hyvää toistoa. EI karkkeja Takulle enää, ja palkkakarkkikin voisi olla aika pieni.

Illemmalla teki mieli ottaa pari hakupistoa tytöille, sillä setä Känniläinen hoippui meidän takana olevalle pihalle ja käpertyi nukkumaan risukasan viereen. Jännä miten luomakunnan eliöissä on eroa! Meinaan, että jos esim. Supo käpertyy nukkumaan risukasan viereen, on näky hellyttävä. Tämä ei ollut. Meidän takapiha rajautuu asumattomaan taloon, jonka pihalla tytöt käyvät usein tarpeillaan...  Noh, harjasin tytöt loppuun ja odottelin josko ukkeli nousisi. Eipä ei. Menin sitten sanomaan, että tua niin, ei ehkä kannattaisi levätä siinä, sillä tässä on aika paljon koiran pissiä ja kakkaa. Saattaa sit haista aamusella. Empaattisena ihmisenä en mennyt yksityiskohtiin ja kertonut, että koirilla on ollut aika lailla ripulia viimeaikoina. Kaveri pahoitteli läsnäoloaan ja kipusi istumaan. Siihen se sitten jäikin, ja kellahti kohta takaisin perusasentoon. NYT, jos lukijoissa on innokkaita haun harrastajia, niin ottakaapa pikapikaa yhteys, niin voin mennä tarjoamaan ukkelille hitusen lisää Viruvalkeeta. Luulen että pienelläkin lisäyksellä siitä saa hyvän, joskin  passiivisen maalimiehen.

Naapurin piha ja sen hämmentävät käyttäjät eivät lakkaa ihmetyttämästä. Ennen pentujen syntymää tässä pyöri pari nuorison edustajaa, jotka suunnittelivat valtaavansa koko talon! Olimme grillaamassa kunnon porvariston tavoin, kun talon ympäri hiippaili tsuumaillen yksi känninen poika ja yksi vähemmän känninen tyttö. Kysyin, jotta etsivätköhän he jotain, johon poika selittämään narisevalla helsinkinmurteella:"Hei kelatkaa, jos vallattais tää kämppä ja tehtäis siitä autonominen kulttuurikeskus!" Mielessäni näinkin jo iloisen porukan musisoimassa talossa yötä päivää ja toisen iloisen, joskin sinipukuisen porukan megafoneineen pihalla ilkamoimassa niin ikään yötä päivää. Joten sanoin että juu ei käy. Pennut syntyy kohta, ja silloin täällä ei valtailla yhtään mitään. Kävi ilmi, että sälli oli tosiaan Helsingistä, ja tuli tänne fiilistelemään, että minkä talon valtaisi. Ehdotin, että jospa valtaisi kotonaan jonkun kämpän, esim. mummolansa, eikä tulisi tänne valtailemaan laisinkaan mitään. Nähtävästi valtaussuunnitelmat hyytyivät lopullisesti siihen, kun aktivisteille kävi ilmi, ettei talossa ole juoksevaa vettä. Autonominen kulttuurikeskus vaatinee vesivessan.

Näin ollen oletin, että tämänpäiväinen sälli aikoi vallata talon. Se ei onnistunut, sillä valtaaja nukahti jo aidan viereen. Mutta eipä se enää olisi haitannut - me olemme tehneet pettämättömän vastavaltaussuunnitelman!