Pentujen kannalta päivä aukesi ankeana - vettä tuli taivaan täydeltä. Tämä tarkoitti paitsi sitä, että herkkutatit ehkä heräävät vihdoin ruususen unestaan ja sitä että vatut ovat tippuneet yön rankkasateen aikana, myös sitä, että taaperot eivät oikein voisi mennä koira-aitaukseen. Tai koitin kyllä sateen loppuessa esittää, että tänne voisi jäädä, mutta osa porukasta oli sitä mieltä että ei kyllä oikein. A. Suuri olisi jäänyt kyllä ystänsä Roikkuva Mustekalan kanssa vaikka loppupäiväksi riehumaan - porukan saalisviettisin kaveri on vissiin löytynyt.

Kaverit saavat siis olla Sikka-kartanon verannalla. Ovi on auki, joten ruohikolle pääsee. Riehuivatkin kuin hullut pitkin pihaa tihkusateessa koko aamun, mutta tulivat kyllä mielellään kuivattaviksi... A. Suurikin tuli heti kun löysi tiensä ulos verannan alta (seikkailijaluonne). Sen verta on viileää, että porukka oli mennyt kasaan nukkumaan vuohentaljan päälle. Sekä talon metallihäkkiä että Riikan muovikoppaa käytetään asuntoina.

1250067818_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250067832_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1250067809_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Eilisestä tuli niin pitkä tarina, että siirrän paimenpohdinnan tänne. Taku oli ma oikein taitava ja innovatiivinen paimentyttö. Vanhanlinnan lampaat piti siirtää, ja tämä meni mallikkaasti. Pari turistipoppoota tietty kuvaamassa... Viimeeksi näiden kymmenen anarkistilampaan siirtoon tarvittiin kolme koiraa, ja siitä oli kuvauksellisuus kaukana. Nyt jähmeys oli tiessään; ehkä lampaitakin huvittikin muuttaa, kun kotolaidun oli ihan tyhjä ja naapurin rehupelto paljon mehevämpi...

Tullessa käytiin yksi Rymättylän laidun pikkupässeineen. Taku teki jossain vaiheessa ihan hurjia kaaria (niitä kaukana lampaista olevia hakukaaria tai siirtymisiä), kun hokasi että tilaa on, ja sithän nuo ei säntäile! Takulle on hyvät kaaret muutenkin molempiin suuntiin, mikä antaa aikapaljon vapausasteita näihin hommiin. Tänä kesänä kuvioon ovat tulleet myös ylimitoitetut kaaret, mutta koska sillä on ajatus kuitenkin lampaissa, niin menköön... Flänkkejäkin (eli siirtymisiä lampaitten lähellä) se tekee molempiin suuntiin, mutta nämä ovat helposti vähän ahtaita = lampaita hermostuttaa. Eniveis, saatiin jaettua kaverit laskennan helpottamiseksi, mutta mun performanssi oli silti heikko. En millään osannut päättää, onko niitä 45 vai 46. Lauman jako on meillä täysin hukassa vielä. Mää en oikein tiedä miten menetellä enkä ole - myönnän virheeni oikea käsi pystyssä - treenannut Takulle mitään spesifiä "tule tänne" tai "jako" käskyä/vihjesanaa. Taku ei siis vielä tajua että joskus on ihan ok, että lampaat ovat kahdessa porukassa ja koira siinä keskellä. Käskiessäni sen "tännetännetänne" laumojen väliin se kyllä loppuen  lopuksi tulee, mutta ei suoraan, ja katse kertoo, että "kuules flikka, tämä on hulluutta".