Aamulla lähdettiin e-lääkäriin silmäpeilaukseen ja kuntatarkastukseen. Pixi-Elina tuli mukaan, josta iso kiitos! Aivan kuin olisi ambulanssia ajanut koko matkan, sen verran tuli pii-paa-ääntä autosta... Yleiskommentti oli hyvä: hyvät lihakset, hyvä luusto, terveitä elukoita. Hirveän kova äänikin niissä oli, kunnes sain luvan avata häkkien ovet... Huuto loppui kuin seinään oitis.

Kuva 1. Häkkikuoro

Hyvät uutiset: kivekset on kaikilla (paitsi tytöillä) ja purennat ihan jeessit. Huonot uutiset olivat, että Elviksellä oli pieniä ppm-muutoksia, eli seittimäistä hässäkkää silmissä. Toisesta silmästä se tod. näk. häviää kasvun myötä, mutta toiseen jää. Tämä ei vaikuta koiran elämään mitenkään, eikä vältsinä jalostuskuvioihinkaan, paitsi että vaatii tämän osalta miettimään urosta tarkkaan. Noh, naittamispuuhia ei ole Elvarille edes suunniteltu, että ei siinä mitään. Huonompi oli, että Anna Boylelta kuului pieni sivuääni sydämestä. Tämä oli tod. näk. ei-iän-myötä-paranevaa sorttia, joten meni AB:n sijoitus jälleenharkintaan. Huomenna kysellään e-lääkäriltä vielä lisää, joskin tänään hän kyllä sanoi, ettei tuo vaikuta koiran käyttöön mitenkään. Täytyy vielä tarkennuskysellä ottajaehdokkaan harrastussuuntitelmat huomioonottaen. Ehkä AB jääkin meille vähäksi aikaa sydänseurantaa! JEEEEEE!

Pennut pääsivät päivällä vähän pihalle auringon pilkistäessä. Tein niille uuden seikkailupuiston, jossa oli bambuverhoinen maja. Ihan supersiisti kuulemma.

Kuva 2. 44-päiväisten pentujen leiri. Huom. Elvis, joka odottaa omassa kopassaan, että Riikka hakee kotiin!

 

Uutena leikkinä on myös takaa-ajoleikki, joka on KI-VAAA! Tosin toinen saattaa hyvin hävitä, kun tuo huomiointikyky on vielä aika heikko.... Pentujen motto on, että "Sateen sattuessa sateessa", joten porukka ryömi kottikärryjen alle kun sade alkoi.

Kuva 3. Pikku nerottajat.


Pihavierailuosuus päivästä oli se, kun lähdettiin käymään Tapiolla ja Reetalla kyläilyllä. Kaverit näyttivät kaiken osaamansa ihan TÄYSILLÄ. Törkeää sekoilua... Kaarle III sai Päivän Karkailija -arvonimen, mutta toisaalta sen pääidea oli mennä aidan toiselle puolelle, jotta voisi räyhätä AB:n kanssa aidan läpi.  Vielä pari kuvaa lisää, kaikki Levä-Merin ja Andersin kuvaamia. Kiitoksia tästä aktivoinnista! Valitettavasti tämänkään päivän ohjelma ei väsyttänyt pentuja juurikaan... Illalla vielä oltiin omassa pihassa retkellä - kiitos vahdinta-avusta taas Hannelelle!

Kuva 4. Loittoryhmä lähti tutkimaan maastoa. Elvis etunenässä, sit kai Remus, Kaarle III ja Romu.


Kuva 5. Peltinen kansi kolisi hurjasti. Huom. hieman nöyremmät hännät...

Kuva 6. Final Hessian tutustuu salaatinkasvatukseen.

Kuva 7. Tilastopennut tutustuvat viininviljelyyn - Tapiolla ja Reetalla on oikeasti viinirypäle takapihalla!!!! Oppaana Romulus.