Netti ei ole toiminut koko viikonloppuna, joten kirjoitan postuumisti pentulan kuulumisia - sen mitä muistan... Perjantain huono keli alkoi näkyä pennuissa. Selvästi riehunta ja älämölö kasvaa, jos ulos ei pääse tarpeeksi. Vähällä ne kuitenkin myös väsyvät: otin kunkin pariin otteeseen keittiöön, ja naksuttelin samalla kun annoin nappulamuonaa suuhun. Illalla käydessään Ninni sanoi, että yksi pentu reagoi pentulassa naks-ääneen, eli ehkä tulosta alkaa tulla.

Ensimmäiset pentuhalukkaat kävivät katsomassa katrasta. Taku esittelee jalkapalloilijan taitojaan hyvin mielellään pentuaidan ulkopuolella, ja saakin tietty huomiota sekin välillä! Taku pääsi myös tulehduskipulääke- ja Back-on-Track -kuurille, kun tajusin Ninnin tutkinnan avulla, että sen selkä on hyvin jumissa. Täytyy vähän rauhoittaa menoa nyt. Torstain lammastutreenit jätettiinkin jo väliin.

1249369765_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Fig. 1. Taku seuraa pentujen valokuvausta (lauantailta, Jari Seppälä kuvaajana).

Illalla käytiin katsomassa Laiturissa  P. Koivuniemeä, joka on Hieno Nainen. Supolle mun myöhäinen kotiintulo passaa, sillä sitten saa yöruuan!

***

Kävi muuten ilmi, että en voi todellakaan syödä synkkää lihaa, vaikka haluaisin. Meillä on onnekas tilanne taloudessa, ja syömme suhteellisen onnellisena elänyttä lihaa, eli lähinnä isän jahtaamaa hirveä tai Katjan kasvattamaa niittylihaa elikkästen Takun kesätyölampaita. Noh, nyt ostin pekonia kaupasta huonoa omaatuntoa potien. Pistin pekonit pannulle, ja päälle teräskattilan liian pienen kannen. Tämä oli virhe. Pari pentua aloitti kaapin alla huudon kesken paistamisen, ja menin poistamaan ne sieltä mihin olivat kömpineet + tukin reijän. Noh, tällä välin pekonit olivat ehkä romahtaneet kasaan muodostaen mustan aukon. (Diagnoosi selvisi kyllä vasta la-iltana, kiitos Ville-Chiara-Olli-Johanna aivoriihen). Eniveis, pekonit eivät enää irrottaneet kannesta! Ei sitten millään. Kansi pysyi kiinni kuin valettuna kylmä- ja kuumakäsittelyistä huolimatta. Loppuen lopuksi laitoin koko pannun pakastimeen odottamaan Kimmoa... Hänellä olisi nimipäivä sunnuntaina, ja voisin antaa yllätyspaketin hänelle avattavaksi. Mikä riemu siitä syntyisi!