Me tehtiin tänään jälkihommia vahdinnan alla ja pitäen muistissa Elinan vinkin siitä, että joka keppiin tavallaan loppuu jälki, ja sit seuraava pätkä on toinen jälki. Tämä selkeytti mun ajatusta siitä, että mitä tarjoilen koiralle. Eka tehtiin keppiruutua (Päivi oli vienyt kepit + tallannut). Sussu tajusi hetken harhailun jälkeen homman nimen, ja etsi kepit. Kuvio ei silti ole todellakaan sille vielä kristallin kirkas. Mulle sen sijaan kirkastui selvästi, että leikkiminen EI ole se palkkio joka kepeistä halutaan. Onneksi oli superpalkkoja pikkurasioissa ja onneksi niitä oli tullut otettua mukaan heti paljon.

Jäljen uskalsin tehdä tavallista pitemmäksi, mutta silti varmaan vaan 50 m - ääh, aivan mahdoton arvioida. Tungin siihen kuitenkin kaksi kulmaa ja kuusi kepakkoa. Jäljellä oli välillä makkaroitakin, mutta myös kuusi keppiä. Hyvin otti jäljen janalta - ja huiteli ekasta kepistä yli niin että suhahti. Hätäkeskustelu peesarin kanssa ja päätettiin ottaa suunnitelma b käyttöön ja pidätin keppien kohdalla ja sanoin että nyt sopis soveltaa sitä äsköistä tuo-mulle-keppi -temppua. Aika turhaa hommaa Supon mielestä, mutta Cesar-koiran ruoka-annoksen jälkeen se lupasi kuitenkin harkita. Keppi-idea selkeentyikin matkan varrella ja viidennen kepin se jo otti suuhun mennessään, mutta olisi iloisesti jäljestänyt sen kanssa. Kuudes keppi oli ok. Loistopeesari tunnistetaan siitä, että oli osannut säästää viimeiseksi sen ainoan rasian, jossa oli myös savulohen nahkaa mukana!T

Esinekaistaa tehtiin ennen jälkeä. Supe meni taas jotain jälkeä pitkin saaden kuitenkin jossain kohti ilmavainun vierasesineestä ja tuoden se ihan ok mulle. (Pitäis vissiin päättää, että MITEN palautus tehdään ja treenata se ennen kuin sählään enempää...) Toiselle esineelle S lähti näyttäen enemmän siltä, että ilmavainuakin voisi käyttää. Ehkä se siitä, kun kaveri tajuaa, että ilmavainulla saa nopeammin tulosta aikaiseksi, ja että täällä niitä nakkeja ei löydy. Esineellä oli ihan kiva leikkiä, mutta annoin karkkiakin. Pitäisikö tässä pitää mieluummin leikki palkkana? Hauskaa puuhailua: Ei ole tulosvastuuta eikä hajuakaan siitä mitä on tekemässä, mutta edistystä tapahtuu JOHONKIN suuntaan ja molemmilla on kivaa!

Kiitokset Päiville, Hopille ja Astalle seurasta, avusta ja vertaistukiryhmästä!