Kokeilin, että pystyvätkö nuo kaverit erottamaan keltaisen kongin punaisesta. Keltainen on kyllä vähän pienempikin. Noh, toistaiseksi kokeilen, että osaanko kuitenkaan opettaa erottelutreeniä kellekään noista... Rotilla oli jo aika hyvä onnistumisprosentti eilen viimeisessä sessiossa, mutta se treenasikin jo toista kertaa. Negatiivinen rangaistus, eli oikein kongin poisotto väärää koskiessa ei kyllä taida olla hyvä homma kuitenkaan. Kaverit menevät epätoivoisiksi. Hmm.

Sunnuntaina käytiin Rotin kanssa katsomassa lampaita Klossneireilla - kiitos päivähoidosta koko perheen puolesta! Eka oltiin pyöröaitauksessa, ja sit ilman aitausta mut silti sisähallissa eli rajallisessa tilassa. Syöksymistä on kyllä ilmassa, mutta lähti se onneksi kiertämäänkin. Vasen suunta oli vaikeampi, vaikka löytyi kyllä ainakin jossain määrin. Ihan vaan opeteltiin kiertämään lampaita ja EI-syöksymään, menemään maahan, ja vähän myös ajamaan suoraan. Ihan mukavalta tuntui, vaikka aika hitsin tarkkana saa olla niiden syöksyjen kanssa. Yhtään ei tullut sijaistoimintoja vielä (mutta ei se varmaan ihan tajunnut, että mää painostan...). Jooopeli joo, eiköhän tämä tästä. Ehkä siitä saa pari vuoden päästä apulaisen Takulle (fig. 1).

Taku sai tehdä vähän kaikkea pientä. Mukavasti ottaa sisäflänkkikäskytkin vastaan, tosin ne käskyt ovatkin mallia "täällä-oikea" ja "täällä-vasen". Täällä-sanalla edelleen merkkaan vaan sitä, että älä tee sitä mitä aiot tehdä, vaan kuuntele mun ehdotusta.Fig. 1. Taku on tuonut lampaat just tehdylle uudelle mökille. Kevättä 2010 Hepojoen treenilaitumella, kuvassa allekirjoittanut ja timpurina toiminut isukkinsa.