Shelttikurssin yhteydessä oli Rotinan 1-v juhlapaimennuspäivä. Eka näytettiin pyöröaitauksessa mitä piti tekemämme (suuntia, maahanmenoa, vähän ajelua, malttamista maassa), ja myöhemmin isossa aitauksessa tehtiin vähän kuljetusta ja flänkkejä ja sit "vapaakuljetusta", jossa kyllä saa olla kepin kanssa hyvin tarkkana. Lopuksi vielä oltiin keskenämme ekaa kertaa kunnolla eteenpäin ajoa (ihminen-koira-lammas -järjestelmällä). Aluksi se osasi mennä eteenpäin vihellyksestä, jos kävelin oikealla puolella. Jos olin vasemmalla, Roti vaihtoi puolta. Sittemmin tämä "väärä" puolikin meni. Koitin vaihdella puolta välillä kokemuksen saamiseksi. Koitin myös sisäflänkkejä, eli flänkkejä pois-balanssista päin. Eka koiran kutsuminen ja sit muka lähetys flänkeille, mutta juu ei. Ei lähtenyt mun tyköä kumpaankaan suuntaan. Tajusin, että yksi pienipieni palikka puuttuu - mää en ole treenannut laintaan hakukaarelle lähetystä el sitä että seisoisin kohdalla tai takana, ja lähettäisin siitä. Täytynee korjata tämä puute heti kun on tolppa-apumiehiä tarjolla! 

Oltiin myös peruskuljetusta sellaiseen suuntaan, johon lampailla oli kova veto. Nyt koira sai tehdä mitä hyvältä tuntui, ja nyt siltä tuntui että tasapainpiste on klo 9 ja 10 huiteilla (jos meidän suunta oli klo 12:een). Hyvä poika, muutenhan lampaat olisivatkin lähteneet vauhdilla eteenpäin. Ehkä tallaisella treenilla saa vahvistettua koiran omaa kuljetusfiilistä, ja ehkä se hoksaa itsekseen sopivia konsteja tällaisiin tilanteisiin. Täytyy kuitenkin kekata joku toinen käsky tällaisen epämääräisen kuljetukseen. Olisi varmaan hyvä, että "aja siitä" käsky tuottaisi mielikuvan aikalailla suorasta kävelystä. Naksutus unohtui tyystin. Aja- ja maahan-käskyt menivät aika ok. vihellyksillä. Suunnat tarvitsevat keppiä, ettei tule suoralähtöä. Mutta hei! Flänkeillä oli pää pariin otteeseen poiskääntyneenä!

Taku teki hyvän kurssityöpäivän ja tassujen ja korvien viat unohtuivat. Taitaa olla mummun kuulo vähän heikentynyt, tai ainakaan vastatuuleen ei tuntuneet käskyt menevän aina läpi. Supolla kävivät lenkittäjät kotosalla, mutta aivoaktivointia pitäisi vielä jaksaa sillekin.. puuh.