Nyssit loppui paimenkoirankoulutuksen  rakettimainen kehittyminen. Jos tästä päivästä jotain hyvää hakee, niin treeniryhmäläiset menivät kaikki hienosti! Rotin kanssa sen sijaan tökki kaikki. Täytyy laittaa koira vähän hyllylle, etten pilaa sitä. Onneksi on tulossa viikon tauko joka tapauksessa.

 uurin probleemi oli tänään se, että Rotilta oli hävinnyt eteenpäinajaminen. Toisaalta se ei lähtenyt ajamaan peruskuljetustakaan vihellyksestä. Ei siis meinannut liikkua ollenkaan, tai jos liikkui, tahtoi lähteä flänkille. Onkohan se ikinä lähtenyt pelkästä vihellyksestä, vai olenko aina liikkunut eka ja antanut sekundaarisesti ohjeen? Noh, nyt ei meinannut liikkua ollenkaan edes houkuttelusta. Olin sanonut pari kertaa kovasti maahan, kun oli flänkkinyt tms. mielestäni säheltänyt. Outi, EI sanota kovasti pentukoiralle.

Lampaat eivät in general halunneet liikkua eteenpäin ilman ihmisohjausta. Takukin sai työntää tosissaan (otin sen apumieheksi). Ehkä niitä kypsäsi, kun olivat olleet treenattavina erilaisissa ryhmissä jo pari tuntia. Outi, älä treenaa eteenpäin ajoa pentukoiran kanssa sellaisilla lampailla, jotka eivät meinaa liikkua aikuisellekaan koiralla. Tai jos treenaat, niin tiedä että koiran itsetuntoa saa sit vähän paikkailla myöhemmin.

Olen ottanut kolme viimeistä kertää flänkkejä ja hakuja. Riittääkö tämä suoraan ajamisen häviämiseen? Ehkä olisi pitänyt ainakin ajella peruskuljetusta pyörimisen tasapainottamiseksi. Noh, nyt vähän taukoa ja nollausta, ja ensi kerralla helppoa höpsöttämistä lampaita hakien ja peruskuljetusta mennen. Annetaan tarkkuuden kärsiä niin paljon kuin haluaa, kunhan fiilis pysyy hyvänä ja koira näkee, että olen tyytyväinen. Kriteerit alas, onnistumisfrekvenssi ylös.

Rotilla oli tällä kertaa mukana muovipäällysteinen metalliremeli, sillä se on purrut x-kertaa remminsä poikki ja ilmaantunut iloisesti kirmaten keskelle kovinta menoa. Ilmaantumista saattelevat huudot "Roti tulee!". Noh, nyt kaikuikin  "Taku tulee!" ja paikalle pölähti iloinen Taku-mummu ilmoittautuen vapaaehtoiseksi paimennusavustajaksi. Hetkellisen hämmennysen jälkeen selvisi, että Roti oli solidaarisuuden puuskassa purrut poikki TAKUN narun. Että näin.