Viikonloppuna oli vesikoirakoulutus molempina päivinä, ja Roti oli mukana, joten kait sieltä tulee treenikerrat 17 ja 18. Roti tuurasi Takua hakemalla lampaat ja kuljettamalla niitä sekä häkittämällä. Häkissä muistaakseni usein peruutin häkkiin asti. Joka tapauksessa häkityksiä on tullut treenattua. Se alkoi huomata mistä on kyse, mutta välillä flänkille lähdössä tuli häntä pystyssä pompaus - jota seurasi loikka taaksepäin. Nähtävästi siis Rotia ihmetytti, että tyypit liikkuvat niin vähän. Taku saa hakea lampaat itsekseen, mutta Rotin kanssa menen ihan lähelle mukaan.

Maanantaina Rotikka oli mukana maanantai-ryhmän treeneissä, ja mm. kuljetti Takun kanssa yhdessä lampaita. Tämä on mulle kuitenkin liikaa, sillä en osaa vielä vahtia kahta koiraa! Taku tulee ilman vahtimista liian lähelle. Roti otti itsekseen pysäyttäjän paikan, eli kuljetti sivussa ja esti porukkaa juoksemasta mun läpi. Hyvin se hokaa mitä tehdä.

Tänään oltiin Raisiossa opiskelijoiden kanssa Lammas-Katjalla lammastalouskoulutuksessa ja niittämässä ruovikkoa. Opiskelijat ottivatkin homman tosissaan, ja koko porukka kahlasi polvia myöten liejussa aukaistaikseen lampaille merimaisemanäkymät. Sitä sitten ihailtiin hikisinä ja vettä saappaista kaadellen. Roti treenasi Koneen kanssa pikkupässeillä. Katjan Kone on ihan sikapätevä! Mahtava zen-olotila sekä koiralla että ohjaajalla. Hyvin kuulolla ja tekniset taidot kohdillaan. Ärsyttävää, että Katja on niin kätevä ja pätevä lampaitten jaossa. Ei ihme etteivät mun koirat sitä osaa, kun en itekään saa niitä kahteen ryhmään!  Yhden kerran sain kyllä onnistumaan. Roti auttoi myös isolla laitumella, ja oli aika hyvä. Yhden kerran lähti käsistä, ja pisti jaetut lampaat yhteen.

Häkitys: Ok, täytyy ottaa koira myös häkkiin sisälle lampaiden nostoa varten. Ei kaasuttanut häkin taakse, eli vähän tajusi mistä on kyse! Pikkuflänkkejä lisää ja POIS-sana pitää opetella!

Haut: Raision lampailla tuli alkusählän jälkeen aika kivoja pikkuhakuja. Kait se siitä, mutta vielä on kaasuttelua lauman takana havaittavissa välillä.

Jako: PAKKO treenata. "käsi"-sanaa täytyy opetella ihan erillään lampaista myös.

Flänkeille lähdöt: Aika hyviä tiistaina, huonompia v-loppuna. Vihellykset tiistaina kunnossa.

Taku oli oma itsensä koko tämän neljän päivän rupeaman, eli oli luottoapuri. Se on oppinut uuden tempun: Jos treenattavan koiran kanssa tehdään poispäin ajoja, ja mää oon lampailla kuljettamassa niitä ohjaajan ollessa koiran kanssa "ajossa",  niin Taku tarvitaan estämään vetoja. Maanantaina se aika hyvin kulki mukana keskellä aitausta eikä esim. ottanut itseensä, kun käskin kauemmas.

Outi on oppinut, että täytyy treenata treenattaville lampaanlukutaitoa. Tämä on kyllä hankalaa, jos itsekään ei saa esim. niitä lampaita jaettua... Jos lukijoissa on tyyppejä, joiden ongelma paimennuksessa on se, että ite on ihan pihalla lampaiden suunnitelmista, niin suosittelen kysymään, onko Katjan lampaankäsittelykurssilla vielä tilaa. Sopii meille kaupunkipaimenille just hyvin! Tsekkaa

www.paimennus.com