Kännykän hajottamisen lisäksi olen saanut a) Supon kotio kesäkoiralomalta Kemiöstä (kiitos Otso ja Stina!!!) ja b) treenittyä Rottasen (ja Takun) kanssa kertaalleen lammastusta.

Lammastuksen teemana oli eilen taas lampaiden nostaminen, eli liikkeelle laitto hakukaaren jälkeen. Tehtiin nyt ehkä neljättä kertaa sitä, että koira lampaitten taakse, lampaat tolppaihmiselle ja meikäläinen sinne, missä hakukaaren aloitustolppa olisi - tosin ei edes ykkösluokan etäisyydelle. Viheltelin vain ajoon lähtöä, ja lampaiden liikkuessa maahan ja sit taas aja. Tarkoitus oli saada treenittyä ihan vaan maahanmenoja noston jälkeen. Menikin ihan hyvin, ja maanantaisesta jumimisesta ei ollut jälkeäkään.

Tämän toimiessa ok kokeilin myös pari oikeaa hakukaarta testaten onnistuuko pysähtyminen hakukaaren päähän käskystä, ja meneekö nosto sen jälkeen yhtä nätisti kuin ilman edeltävää sprinttiä. Ei mennyt maahanmeno kaaren jälkeen ihan jetsulleen, vaan muistaakseni Katja antoi lisäkäskyn "maahan", joka toimikin. Nosto oli ok, ja muistaakseni maahan menot yhtä hyviä kuin ilman kaarta. 

Tästä innostuneena kokeilin vielä meille toistaiseksi tuntematonta temppua, eli pikkuflänkkejä ennen nostoa. Jos siis koira pysähtyy mun mielestä huonoon paikkaan, voin vielä siirtää sitä flänkillä. Pysäytin koiran ennen aikojaan, ja siirsin vielä vähän - tämä ok. Kokeilin myös niin, että se nostaa ja ajaa vähän, sitten taas flänkätään vähän (aja siitä - maahan - vasen- aja siitä). Ihan ok. Ei mennyt mitenkään hurraa-jee -tyyliin, mutta olen aika varma, että Rotille kandee eka vaan esitellä uusi temppu ja lähtä sit kotio. Se oppii enempi mietiskellessään menneitä kotona kuin hinkkaamalla treeneissä. Samalla ajatuksella jätin hautumaan myös kokonaisuuden haku + nosto + ajo. Kahtotaan miten jätkäin käy!

Hakukaaret sinänsä olivat kivoja. Lähtö on hyvin ok nykyään, eikä lopetuskaan ole mahdoton. Hih, kivaa.

Taku joutui "eikun-ihan-oikeasti-maahan" -kouluun, ja oho, se meni kolmen paikalleenpalautuskerran jälkeen ihan hyvin maahan käskystä. Nooh, sunnuntaina se on kurssikoirana, ja saan varmasti kaikki hyvät kuuliaisuudet nollattua. Toisaalta ehkä pumien taipumuskisoissa ei tarvita apukoiraa juurikaan?!

Muista: Poikittaisajoja.