Supo ei kai Victoriaa kaipaillut, vaan alkoi jalkapallon kyyläyksen heti kotiin tullessaan. (Niillä on Takun kanssa uusi leikki). Se on kuitenkin hengannut pentulan lähellä enemmän. Hmm.

Pennut osaavat jo vyöryä yli pentulan portista, joten ovi pitää pitää kiinni mun poissaollessa. Supo pääsee yli kyllä. Päätettiin Supon kanssa ottaa terassibaari käyttöön, eli pennut tulevat tai nostetaan kynnyksen yli matolla lepäävän Supon tykö syömään. Supo kertoo, kun mun on aika toimia.

1247740494_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt ilman Victoriaa Supo tuntuu olevan taas läsnäolevampi äiti ja muutenkin kaikki on rauhallista. Aamuruuan jälkeen ehdin hyvin jopa ottaa pennut pentu kerrallaan syliin koomaamaan ja pääsemään pitkistä etukynsistään. Leikkasin kynsiä vähän jo edellisviikolla, mutta silloinkin vain sen mukaan, kuin kohde ei huomannut mitään.

1247740483_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Illemmalla pennut saivat ensimmäiset lammasvieraansa. Katja tuli kylään kolmen uuhen ja kahden karitsan kanssa. (Oikeasti siis kyse oli siitä, että lähdettiin viemään ao. lampaat Takun kesätyömaalle, ja Katja tuli lammaskärryn kanssa meidän kautta.)

Lampaiden laskemisen lisäksi homman nimenä oli lisätä nuo kaverit yhteen katraaseen ja siirtää yhdet lampaat - 20 uuhta ja 36 karitsaa toiselle laitumelle. Tätä varten ne lastattiin kolmeen kärrylliseen. Ensimmäinen satsi meni kärryyn yhdellä koiralla, mutta sitten loppuivat ohjaajalta taidot ja loput laitettiin kahden koiran voimin. En ehtinyt lammastustreeneihin Klossnereiden Paimennuskouluun, vaikka Suuri Tarkoitus olisi ollut treenata häkitystä sunnuntain kisoja varten. Noh, tulipa tuossa tietty högeriä ja vänsteriä muutaman häkin verran... Toivottavasti opin vihdoin jotain lampaiden saattamisesta paikkaan, johon ne EIVÄT halua. Iloinen yllätys oli Takun tarkkaavaisuus sinkoilevien karitsoiden ja porukasta jäävien eläimien suhteen.

Täytyy treenata

- lyhyitä sivuille siirtymisiä ja niihin liittyviä supernopeita maahanmenoja.

- käsky, jolla koiran saa vaan siirtymään kauemmas menettämättä otetta lampaisiin

- käsky, jolla koira tietää että pari kaveria jäi, hae ne vielä