...joskaan ei niin hienoja kuin KAIKILLA muilla koiraharrastajilla, joilla on superkamerat.

Pentukuvia on kyselty, mutta Rotin kasvettua Takun kokoiseksi ne eivät ole enää uskottavia PENTUkuvia (kuva1).

Kuva 1. Jouluaaton kävelyllä Turussa. Tarkoitus oli hakea järviruokoa joulukuusen koristeiden tekoon...

Pentumaista uteliaisuutta näkyy kuitenkin kuvassa 2, jossa Roti luotaa veden syvyyttä ennen verkkojen laittoa Rikun kanssa. Rotin tyyppisen hmmm... ei-niin-itsesuojeluvaistoisen kaverin kanssa avantoihin tutustuminen kannattaa aloittaa korkeintaan kairankokoisista rei'istä.

Kuva 2. Verkkojen laitossa Mikkelisä.

Taku on löytänyt yhteisen sävelen Rotikan eli Matikan kanssa (kuva 3). Rotta etsii jostain kepin (esim. hajottaa vähän sireenipuskaa), tarkistaa että Taku näki, ja sit - juoksuuuuun!

Kuva 3. Joku pölli avaintoihin tarkoitetut verkonmerkit.

Supon kanssa leikit ovat olleet paljon vähempiä nyt kuukauden verran ainakin. Osittain tämä johtunee Supon heikentyneestä terveydestä, joka on nyt diagnosoitu joksikin flunssaksi, johon liittyy keuhko-ongelmaa, ja johon saatiin antibiootit. Kumma tauti on tämä muuten. Eka kaveri joi paljon (epäilin märkäkohtua), sit se alkoi kröhisemään (epäilin nenäpunkkeja ja sit nielutulehdusta) ja sit se lopetti riehumisen ja laihtui (varma syöpä). Silmät myös vuotavat (ei silmätulehdusta kuitenkaan), kuolaa valuu entistä enempi (voi tietty johtua laihtumisesta <-> joku imeytymisongelma; ruokahalu ei tuolla kaverilla todellakaan häviä) ja sylkirauhaset ovat turvoksissa. Merkillisimpänä asiana on ollut nesteen keräytyminen (nähtävästi) erityisesti rasituksen jälkeen. Uutena vuotena se oli lähinnä leijonan kokoinen päästään. Turvotusta on koko ajan sen verran, että normaalikoinen panta on pieni ja takki kiristää mahaa. Raskaanakaan se ei ole, mutta valeraskaana kyllä. Valko- ja punasolujen lievän vähäisyyden ja keuhkoputkien tavallista vahvemman näkyvyyden vuoksi se sai antibiootit. Toivottavasti tämä näillä tropeilla paranee.

Joulu meni muuten hyvin, mutta kuusen koristeiden kanssa oli vähän kriisiä. Niitä ei nimittäin ollut, joten piti vähän soveltaa (Kuvat 4 a ja b). Valitettavasti joku sovelsi vielä vähän eteenpäinkin (Kuva 4 c).

Kuva 4. Eka oma joulukuusi koristeineen. a) Joulun Tähti. b) Spesialistiherbivorina ritarilude (Nannen karonkan jäänteinä). c) Omenaherbivoriaa, taustalla taitaa olla syyllinen.