Onpas ollut lammaspainoitteinen viikko kaupunkilaispaimenelle. Sunnuntaina oli koko päivän koulutus, ti ja ke iltoina kurssitus ja torstaina Takun kesätyölampaat. ONNEKSI Supo on lopettanut täydellisen lammasurpoilun, ja auttaa vähän helpoissa paikoissa jo. Treeniaitauksessa se pystyy kuljettamaan lampaat ja olemaan Takun back-uppina - tosin vaatii 120 %:n huomioni, ettei ala sekoilla mitään. Sirpa Saari oli mukana treeneissä tiistaina, ja dokumentoi muutamia koiraisia hetkiä. Kiitos kuvista!! Sunnuntain koulutuksen porukkaa täytyy vielä erikseen kiittää: Olitte mainioita toimijoita päivän merkillisissä käänteissä. Erikoisterveiset Kiaran perheelle ja Kouvolan auspaille.

Pikku-Rotin elämään tutustuminen on ollut paljon vähemmän treenipainoitteista kuin Supon nuoruus oli. Ollaan vain opeteltu palkkautumaan ja puhumaan yhteistä kieltä. Se on kyllä mainio ahneudessaan, saalistuksessaan ja taisteluissaan. Kentällä ollaan tehty vain eteenmenoja, eli patukalle juoksemista. Kotosalla ollaan oltu hajun käyttöä ruokakulhoja ruohikosta etsien sekä tietty luoksetuloja. Naksuteltu on laatikon päälle nousemista ja nenäkosketusta. Tänään aamulla tuli vähän jo painia Supon kanssa, mutta muuten tytöt ovat olleet aika kylmiä pentua kohtaan. Sietävät hyvin, mutta eivät esim. tervehdi kuin minimaalisesti. Riehuseuraa on onneksi saatu Noki-siskosta ja Päivin Entistä + Astasta.

Erikoistreeninä oli eilen sorsan noutoa. Tien vierestä löytyi kuollut sorsa, joka tietty poimittiin takaluukkuun ja hälytettiin tolleri-Huldille, että tervetuloa hakemaan. Eka tietty treenasin etsimistä ja noutoa ihan pihassa Supolle. Hyvin kantoi ja oli asialla. Näillä treeneille se ei kyllä vielä metsälle pääse, mutta ehkä Huldi neuvoo meille paremmat treenit! Pentu lähinnä ihmetteli sorsaa. Reaktio riistaan oli kyllä erittäin eri kuin mitä meidän mäyriksillä on tuossa vaiheessa ollut! Hyvä niin tietty. Nyt tarvis keksiä joku erikoistemppu, joka voitais treenata puolessa toista viikossa ja esittää isännälle hänen vihdoin palatessaan maailmalta. Ehdotuksia? Sisäsiisteys olisi tietty yksi...