Tai no vähänniinku muuta. Roti on paimennuslomalla henkisen puolen vuoksi,  ja Taku ripulin vuoksi. Jälkimmäinen oli oikein huono homma, sillä meidän piti mennä Someron paimennuskisoihin varikkokoirakoksi. Pahoittelen!  Sen sijaan Roti pääsi pikkupikku toko-treeneihin pitkästä aikaa.

Eka opeteltiin kiertämään jalkapallomaalia. Rotin mielestä temppu vaatii välttämättä sen, että matkalta kerätään joku roska mukaan. Kaveri  vähän yhdisteli asioita eka kerralla... yleensä ollaan siivottu jaliskenttiä, mutta nyt pitikin kiertää, joten tuli siivouskierros.

Seuraamisen palkkana oli naksun jälkeen nahkarulla. Hyviä lyhyitä pätkiä ja hyviä sivulletuloja, mutta sitten lähdin taas ahnehtimaan pitempää pätkää, jossa vaiheessa kaveri alkoi valumaan taaksepäin. Täytyy muistaa vaihtelevat aikataulut (askelet) ja lyhyet treenit. Noudoissa halusin katsa pureskelua, ja naksautella ja heittää palkan ajoissa. Ihan ok sillai, kun koira ja kapuli jäivät kauemmas. Yksi norminoutokin meni hyvin, mutta sitten Roti päätti ettei sivulta oikeastaan saa lähtä, ellei eka kuule "saa mennä" ja sitten "nouda". Erikoinen kaveri...Liikkeestä seisomisia otettiin pari, samaten eteenistumisia, suht ok. Luoksetulon pysähtyminen tehtiin pari kertaa jalismaalia kiertäen. Viimeinen oli pelkkä käsimerkki, ja Rottanen pysähtyi NIIIIN hienosti! Naks ja lelu lentoon.

Pitkään Rotikka ei kestä, vaan menee niin sanottuun "anteeks mitä" -maailmaan. Olisi hyvä saada aikaiseksi usein pieniä treenejä jaksamisen lisäämiseksi, mutta saa nähä saanko aikaiseksi...

Supo tulee huomenna kotia juhannuksen viettoon. Se on varmaan ihan ylikunnossa treenattuaan Stinan kanssa kuulemma canicrossia ja uintia kaiket päivät. Tämä tarkoittaa pakkokuntoilua mullekin Supon viihtymisen takaamiseksi. Rotin viihtymisen sen sijaan takaa Supon juoksu... Arvaan kyllä että Rotin saumat ovat minimaaliset täti Tomeran kanssa.