Hei hulinaa, ei ehdi oikein blogia päivittää!

Treenit yms:

Maanantaina öööh, Takulla oli toko-treenausta. Otettiin luoksetulo-ruutu yhdistelmää ja sinnepä halpaan meni Tarzan taas, eli luoksetulon lähtöpaikkaan ruudun sijaan. Ma aamuna käytiin kesätyölampaat kanssa. Takussa näkyy selkäjumitus mielestäni, se lähti helpommin pois lampailta kuin yleensä. Yhdeltä laitumelta se bongasi muista jääneen, makaavan uuhen, jolla oli paha utaretulehdus. Katja haki uuhen pois, ja nyt se toipuilee kotosalla penisiliinikuurin avustuksella.

Tiistaina oli operantin ehdollistamisen kurssin viimeinen kerta. Lopuksi tulikin oikein hyvää keskustelua opetelemiemme metodien soveltamisesta agilityyn, erityistapauksena alastulon kontaktit. Kivaa!

Keskiviikkona menimme Ukkopekka-risteilylle - ilta Airistolla porvarien tapaan ja ilman koiria! Ihme. Torstaina oli TET-jakson tutustumisvaihe, eli käytiin Rymättylässä katsomassa, mitä pitäisi tehdä kun menemme sinne lammasvahdeiksi. Hmm, ehkä pärjäämme: veden antoa, utaretulehduspotilaan hoitoa, lampaiden laskemista, kissan ruokkimista. Pentuja odottaa jättimäinen piha-aitaus, josta ruohokin on juuri leikattu! Kyllä kelpaa.

Pennut:

En muista mitään. Tämän viikon teemana on kuitenkin ollut luoksetulovihellyksen opetteleminen. Vihellän ne kasaan jos jotain kivaa tapahtuu: ruokavati tai ulosmeno. Hyvältä vaikuttaa. Ääniharjoittelua on sitten ollut runsaasti. Naapurin työmaalla on joka päivä joko piikattu betonilattiaa irti aamusta lähtien tai sitten bobcat tms. värkki on siirtänyt maata. Aina peruuttaessa kuuluu se piiip-piip-piip. Yleisemmin nämä ovat tapahtuneet yhtäaikaa. Keskiviikkona vielä joku ihme helikopteri veti Nummen päällä matalia edestakaisin, ja ulkona oli oikeasti sellainen meteli, ettei kuullut puhetta. Pennunkatsojat toivottavasti luulivat, että olimme Riikan kanssa tilanneet helikopterin pentujen mekkalansiedon siedättämiseksi.

Vieraita on ollut joka päivä, sekä omia että naapureiden vieraita. Ainakin kaikkiin mahdollisiin ihmisiin penikat tottuvat... Autoilua ei ole harrastettu kuin takakontissa syömisen verran, tämä pitää laittaa nyt agendalle Rymättylässä. Muutenkaan kotipihasta ei ole vielä poistuttu. Yleensä pennut ovat ruohikkoaitauksessa, mutta seikkailuretkiä teemme sora-alueelle. Vitsit on jännää kiipeillä ja tutkia paikkoja, ja nukkua sireenin alla! Sen opin kylläkin, että soralla EI anneta pennuille ruokaa. Osa nappuloista tippuu maahan, ja sit niitä pitää etsiä ja samalla menee kiviä suuhun. Luulen että panostamme ruohikkoretkeilyyn kumminkin, pelkään liikaa tuota kivien syöntiä.

Supo ei vahdi pentujen tulemisia ja menemisiä, mutta ruokkii ja siivoa hyvin. Veikkaan vahvasti, että tämä kaveri ei kyllä ruokiaan pennuille tule oksentamaan, vaan päinvastoin syö pennuiltakin kaiken minkä pystyy... Supo suhtautuu muihin koiriin koko ajan kiivaammin, mutta vierailijoihin ihan ok. Aluksi se on ihan lähellä vierailijoita ja pentuja, mieluummin itse silitettävänä. Tämä ei ole sattumaa... Vasta kun se uskoo, etä näistä ei ole meille vaaraa, se voi lähtä muualle. TOSIN Supo nyt ei yleensäkään mene kovin kauas vieraista, vaan koittaa saada silittelyä TÄYSILLÄ. Niin joo, kaikki pennut näyttävät olevan yhtä innostuneita vieraista. Elvis on ihan kaikkien paras kaveri, mutta muuten melkein jokaisen pennunottajan ja vieraan kohdalla joku penikka on tehnyt itseään muita enempi tykö.

V-lopusta lähtien pennut ovat saaneet olla yötkin pentulan laajennuksessa. Koko viikon olenkin saanut nukkua ihan rauhassa, sillä pennut eivät herätä toisiaan isossa aitauksessa ja Supo mahtuu hyvin ruokkimaan ne. Huutoa on muutenkin itse asiassa tosi vähän. Elviskään ei kilju enää. Luulen, että kaverit ovat niin paljon ulkona päivisin vieraitten ja toistensa kanssa leikkien ja nukkuen , että yöt voi hyvin nukkua rauhassa. Annan myös illalla vähän oikeaa muonaa niille, niin mahakin pysyy täytenä. Pennut siis syövät nyt Royal Caninia ja lisäksi puuro-riisi-liha -mössöä ja muutakin ruokaa totuttelun vuoksi. Ruokaa saavat n. kolme kertaa päivässä + lelliruuat naksutellen tms. Maito taitaa kuitenkin edelleen olla kova juttu.

Kehittyminen: Viikonlopun jälkeen on alkanut hännän heilutus! Esineitä kannellaan innoissaan, mutta vielä niitä ei pentujen kesken vedetä. Ihmisten kanssa vedellään vähän, mutta enempi se on henk. koht. riehuntaa. Naapurinpoika tutkin pentujen hahmottamiskykyä, ja totesi maanantaina, että ne ymmärtävät hitaasti heiluvan mustekalalelun, mutta eivät pysty hahmottamaan nopeaa liikettä. Nyt perjantaina kuitenkin koko porukka ryntäsi jo jalkapallon perään!