Viikko hurahti taas, ja jos nyt jotain muistelen, niin...

Ahvenanmaan retken jälkeen perjantaina nostettiin kytkintä kohti Nauvoa. Sieltä hypättiin Busteriin, jolla körötettiin Seiliin yhdistetylle työ- ja hupimatkalle. Tai oikeastaan Seilin viereiseen Lammasluotoon, jossa on mun päämaja, jos olen siellä. Isot tytöt ovat olleen veneessä pitkin saaristoa ajellen koko ikänsä, joten niille matkassa ei ollut mitään ihmeellistä.

Pentu oli Kimmon sylissä, ja vähän ihmetteli, että miksi pitää olla sylissä. Se on kyllä huomattavan reipas, eikä sälliä haitannut vähäänkään hankala ponttoonilaituriin kiinnittyminen ja kamojen poisto, jonka ajan se oli hyvin heiluvaisessa veneessä ihtekseen. Ei sitä ehkä ehtinyt paljon haitata, sillä se oli haistanut, että ruuat ovat jossain... Eli pentu etsi muonapussiaan ja yritti loppuen lopuksi kiivetä tuolille hakemaan muoniaan. Laituri heilui kuin heinämies horisontaalitasossa, mutta tällainenkaan yksityiskohta ei tokikaan Remusta haitannut. Hankala sitä on auttaa voittamaan pelkonsa, kun niitä pelkoja ei tunnu olevan.

Viikonloppuna ei tehty mitään varsinaista treeniä, mitä nyt non-stop metsässä olemista ja vieraisiin paikkoihin rauhoittumista siinä elämän sivussa. Supo ja Taku kyllä treenasivat supijahtia. Kauhea huuto ja rähinä alkoi eräässäkin saaressa ja tottakai pimeimmässä kuusikossa. Aloin jo pelätä karhua hiipiessäni sieniveitsi ojossa koiria pelastamaan. Noh, supihan se siellä oli, pahasti puun ja kuoren välissä. Työnjako tytöillä oli, että Supo huutaa ja ahdistaa, Taku estää paimentamalla pakenemisen. Taku tosin kävi myös hakemassa mut paikalle. Sillä on hyvä ilme, kun se tulee kertomaan, että "nyt on kyllä tosi kummaa tuolla".  (Sama ilme oli päällä nuorempana, kun se kertoi mulle että Oona/Supo on poistunut pihalta tai aitauksesta, vaikka on ollut puhetta EI SAISI! ) Saatiin tytöt uskomaan, että ei o rodun mukaista puuhaa tuo, ja jatkettiin sienireissua. Pentu oli tämän ajan päiväunilla mökissä, eikä päässyt osallistumaan kapin hankintaan. (Ihan oli terveen näköinen supi kyllä, mutta seuraillaan...)

Sunnuntaina Supo ja Remus lähtivät Kimmon kanssa kotio, ja mää jäin Takun kanssa siihen työ-osuuteen. Remus oli ollut osittain kotosalla, osittain kenttähommissa mukana. Äiteensä jatkoi supi-teemaa ja oli pyörähtänyt hitusen supikoiranjätöksissä - eikä ekaa kertaa, voin sanoa. Hyvin oli pentu kuulemma pysynyt mukana ja tullut pyydettäessä tykö. Myös Kimmo oli siis pystynyt pitämään sitä koko ajan irti. Se pysyy mukana ihan älyttömän hyvin, paremmin kuin äiteensä. Taku oli kyllä itse asiassa samanlainen, eikä nähnyt laisinkaan tarpeelliseksi esim. poistua pihapiiristä.

Keskiviikon ja torstain pentu saikin olla kotosalla, osittain siksi että mää sain jonkun sikataudin. Keskiviikkona käytiin koko porukka oikein remmilenkillä! Torstaina pentu pääsi paimentreeneihin mukaan, mutta ei se varmaan tajunnut nähneensä lampaita laisinkaan. Sylistä se katselee niitä, ja reagoi, kun menevät ohi, mutta ei sen käsityskyky tai näkökyky vielä riitä hahmottamaan lammaskatrasta. Sen sijaan kaikkien koirien kanssa oli oikein kiva leikkiä! Toistaiseksi sen leikeissä ei ole ollut käsittääkseni dominanssia mukana, mutta muut koirat ovat olleetkin isompia.

Muina puuhina meillä on ollut kontaktista palkkamista, naksuttelua (alustatreeniä) sekä erikoisuutena iltaruokailu pihalla. Olen laittanut muonan kolmeen purkkiin, kätkenyt purkit kasvustoon ja päästänyt pennun alas etsimään niitä.

Lauantaina pentu ja äitee pääsevätkin katsomaan Elvistä ja Anna Boylea Tampereelle! Jee.

Synttäriosuus: 9.9. Sussu täytti 5-vuotta ja tänään 11.9. WTC-koira Taku pääsi 8-vuotiaitten sarjaan! En o tajunnut, mutta senioriruokaahan sille pitäisi...