Heh, Supolla taitaakin mennä ihan hyvin. Oli päässyt purjehtimaan ja kotikutoisiin vesipelastustreeneihin ja vielä joka päivä uimaan. Kivalta kuulostaa!

Rotilla oli perjantaina lammastustreenit vähän vahingossa, sillä päätin että se on ollut niiiin järkevä, että pääsee Takun kesätyölampaille käymään. Olikin tosi hyvä kokeilla sillä isomman lauman hallintaa. Ei ollut nimittäin ihan itsestään selvää, miten isoa laumaa haetaan ja kierretään! Aluksi meinasi osa jäädä tai meinasi unohtua, mihin päin ollaan menossa ja yht'äkkiä Roti löysikin itsensä mun ja lampaiden välistä ja oli itsekin aika yllättyneen oloinen. Treenin teki hyväksi se, että Rottanen hokasi itse virheensä, ja korjasi niitä. Jaana-puolikasvattaja oli harvinaisen oikeassa sanoessaan, että kandee koittaa päästä isollekin laumalle välillä. Mahtavaa, että sellainen mahdollisuus on - iso kiitos Lammas-Katjalle! Toinen kiitos menee Takulle, joka on aikalailla ihmisen ajatus kesätyölampaillaan, ja hoitaa pienestä vinkistä lauman etänä estäen sen juoksemisen mihinkään, vaikka Roti vähän ajaisikin sitä vika suuntaan.

Omat lampaanlaskutreenini epäonnistuivat, enkä kertakaikkiaan onnistunut laskemaan luotettavasti sataankahteen.  Koitin tällä kertaa mennä ilman koiraa, joka laittaisi lampaat sumppuun vaan. Noh, ne sumppuuntuivat kuitenkin, kun tulivat kaikki mua katsomaan ja syömään paimensauvaa. Noh, laskut eivät onnistuneet, kun tyypit liikkuivat koko ajan. Noh, sitten ne alkoivat käydä maate, ja ajattelin NYT lähtee. 87 % elukoista olikin jo maassa, kun joku koira alkoi haukkua Takua ja Rotia, ja hepsun, kaikki pystyyn. Ja sit taas uudestaan... Joopeli joo. Viikonlopun olen miettinyt erilaisia menetelmiä, ja koittanut älytä Katjan ohjeet homman hoitamiseksi. Ensi kerralla! Varma onnistuminen!