60. pvä lauantaina lämpö oli 36.8 kasin aikaan aamulla. Eli oli lähtenyt jo ylöspäin! Otin konsultaatiosoittoja Covateco-Ninalle (kätilömme), Jojo-Riikalle (pentueen kasvattaja) ja Super-Sarille (Supon kasvattaja) ja totesimme synnytyksen alkaneen. Arvelin kuitenkin että vasta illalla tapahtuisi jotain.

 

Ongelmana oli veljeni morsiamen polttarit, jotka oli järkätty lauantaille. Olin toinen kaaso, mikä tietty tuo hieman osallistumisvelvollisuuksia. Olin onnistuneesti hämännyt, että Supo synnyttäisi viikonloppuna, enkä silloin voi tehdä mitään häähumujen suhteen. Hämäys onnistui täysin: morsian ei arvannut että polttarit olisivat ja Supo luuli että nyt pitää sit synnyttää. Minä sen sijaan olin pihalla kuin jänes.

 

Noh, mahtava veljeni Olli tuli hälytettynä paikalle aamukahvinsa ja leipiensä kanssa ja minä lähdin aloittamaan polttarit . Tulin yhden aikaan kotio, jolloin Meri ja Anders olivat jo tulleet vahdinvaihtoon. Kukaan ei pitänyt synnytystä vielä todennäköisenä, sillä Supo oli ulkosalla ja  sekoili entiseen malliin. Kaveri näytti kuitenkin oudolta, ja vaikutti siltä että sen kuuluisi olla laatikossaan. Supo siis laatikkoon, Meri ja Anders kebabilleja meikkis vihdoin laatikon vierelle. Vedet tuli just silloin, 13.30. Ilmoitus Ninalle, joka vastasi lähtevänsä oitis. Kahdelta tuli ensimmäinen pentu, juuri kun olin saanut päivystävän e-lääkärin kiinni kertoakseni että synnytys on oletettavissa ja ongelmia voi ehkä olla (röntgenissä epäiltiin kuollutta pentua).

 

Olli pääsi siis yllätyskätilöksi ja ihmettelimme molemmat, että mitä me NYT tehdään, kun ensimmäinen pentu jo tuli ulos. Konsultoimme Ninaa puhelimessa ja kaikki oli jo hoidossa kun Nina tuli paikalle. Olli siirtyi kirjuriksi ja juoksupojaksi ”Sakset! Kuumaa vettä! Pyyhe!”

 

Ensimmäisen pennun kohdalla Supo ei aluksi tajunnut mitään, mutta kun kehotin vilkaisemaan pötkylää, sillä syttyi lamppu. ”Pentu!”, ja niin se alkoi oitis kunnon äidiksi. Söi melkein jälkeiset eka, hoisi sitten pennut.

 

1247731316_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1247731798_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Lapsivesi tuli siis puoli kahdelta, ja seitsemäs pentu oli ulkona neljältä. Koko homma oli siis ohi kahdessa ja puolessa tunnissa, ja kaikki pennut olivat hengissä. Ei olisi voinut mennä paremmin. Viimeinen jälkeinen tuli vähän myöhemmin vielä. Kaikki pennut olivat mustavalkeita. Tulijoista 5 oli poikaa ja 2 tyttöä.


14.00 Romulus, poika, 426 g, täysi kaulus, leveä piirto kohti kalloa.

14.10 Remus, poika, 356 g, piirto kallon läpi, leveä kaulus vasemmalle.

14.28 Kaarle III, tyttö, 378 g, ainot jolla kaulus oikealle. Vasemmalle ei mitään.

14.50 Elvis, tyttö, 378 g, ei kaulusta kumpaankaan suuntaan, vaan kaksoispläsi niskassa.

15.05 Aleksanteri Suuri, poika, 450 g, piirto pään läpi, piirron keskellä salmiakki. Kaulus.

vasemmalle.

15.33 Anna Boyle, poika, 376 g, piirto pään läpi, vasemmalle kaulus, ylimääräinen pläsi selässä.

16.04 Victoria, poika, 348 g, ohut koko kaulus ja paksu piirto kohti kalloa

 

1247731536_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1247732073_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Kirjuri otti kellonajan, valitsi nimen, kirjoitti tuntomerkit ja painon. Sukupuoli tarkastettiin vasta nyt, joten tyttöjen nimet eivät osuneet tytöille eikä poikienkaan ihan aina pojille... Victorian sain antaa itse, ja toivoin tyttöä joten valitsin prinsessanimen. Viidennen pennun nimi tuli siitä, että Aleksanterikaan ei ollut juuri koskaan kotona, ja tämä pentu syntyi ulkona pissatuskäynnillä... Juuri kun Riikka oli sanonut puhelimessa, että pistä koira varulta naruun, ettei mene synnyttämään mihinkään pensaaseen! Tsekkasin mitä Supo oikein jäykisteli, ja Aleksanteri Suurihan se sieltä jo pilkisti. Se syntyi mun käteen, Meri juoksi hakemaan pyyhettä. Käskin Supon maahan, revin kalvon ja näytin sille, että tällainen olisi. Se söi inhotuksekseni jälkeiset taas heti, ja sitten hoisi pentua. Tässä vaiheessa naapurin perhe oli katsomassa Luonnon Ihmettä. Supoa ei yleisö ollut missään vaiheessa kiinnostanut vähääkään.

 

Jättisuuri kiitos Ninalle, Ollille, Merille ja Andersille kätilöinnistä ja Takun hoitamisesta ja pentuvaa'an hakemisesta!

 

Olli jäi meille koko illaksi, ja pääsin käymään vielä polttarisaunassa Littoisissa illalla. Pahoittelut polttariporukalle ja morsiamelle aikataulutuksesta! Itse valitsin päivän jo helmikuussa ja siihen se synnytys sitten osuikin. Miksen samalla lotonnut???