Viime torstaina menimme Takun kanssa vähäksi aikaa varikkokoirailemaan Somerolle paimenkoirayhdistyksen kisoihin. Muuten Takulla meni hyvin, mutta olisi se häkiltä lampaita hakiessaan edes kerran voinut mennä pyynnöstä maahan.... Ehdittiin nähtä Karoliina + Maximuksen ja Jaana + Cindyn radat, ja nehän menivät mallikkaasti! Rotin veli Jäynäkin kisasi, ja oli saanut kaverit häkkiin asti. Ehkä mekin sit joskus...

Roti sai tehdä lopuksi varikkolampailla vähän perustreeniä: flänkkiä, maahan, ajamista mulla ja poispäin, sisäflänkkiä toiseen suuntaan. Ihan ok, ja pillistäkin tuli ääntelyä. Erikoisuutena oli porukan takertuminen aitaan, joten Roti joutui varmaan ekaa kertaa elämässään menemään lampaiden ja aidan välistä. Vähän oli kuulemma jännää se sellainen, mutta alkoi mennä. Jännän äärellä taidettiin olla, sillä pari kertaa Rotin piti oikein nuolaista huulia. Mutta koska meni hyvin, oletan treenin olleen hyvä.

Maanantaikurssilla ajettiin Viiselin kanssa sisään ideaa nosto-treenistä. Koira siis lampaiden taakse, ja nosto siitä. Rotilla treenin tarkoitus oli vahvistaa noston yhteyden maahanmenoja. Ne menivätkin kuulemma hyvin, mutta nyt uutuutena tuli pieni jumitus. Se vissiin luuli, ettei olekaan ok lähtä ajamaan kavereita. Myöhemmin tein vielä perustreeniä pienellä hakukaarella (loistavia!)- maahan - aja. Peruskuljetuksesta siirryttiin pois päin ajoihin ja poikittaisajoihin, jolloin mun paikka vaihtelee. Koitin lisätä etäisyyttä suunnitelman mukaan, ja luulen että homma onnistui.  Pienet sisäflänkit menivät hyvin, mutta välillä se vielä ihmettelee, että oota MIKÄ suunta se olikaan. Aika ihana se on.